Fahéjas doughnuts (amarikai fánk)
(sütőben sült változat)
Hozzávalók.
2 tojás
20 dkg.kristálycukor
2 dl.tej
10 dkg margarin
1 kiskanál vaníliaaroma
40-45 dkg finomliszt
4 kiskanál sütőpor
1 mokkáskanál só
A forma kikenéséhez olaj
A bevonathoz:10 dkg.olvasztott margarin
15 dkg kristálycukor
1 kiskanál fahéj
Elkészítés:A tojásokat robotgéppel fehéredésig keverük a cukorral,majd hozzáadjuk a tejet a puha margarint és a van.aromát.
A lisztet a sütőporral és a sóval összeforgatjuk majd az előzőekkel összedolgozzuk.Letakarva 1 órát hőtőszekrényben pihentetjük.
Ezután a tésztát kiolajozott doughnuts sütőbe kanalazzuk,majd előmelegített sütőben nagy lángon (240 fok,légkeveréses 220 fokon)12-15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Egy kicsit hülni hagyjuk azután olvasztott margarinal megkenjük,végül fahéjas cukorba forgatjuk.
A receptet Böbsi oldalán találtam valami fórumon.Már egy ideje nézegetem igazából van hozzá valami speciális sütőforma,csak nekem nincs olyanom.De így is nagyon fini lett!!!